Гърция подкрепя пълното членство на България в Шенген, което означава отваряне на

...
Гърция подкрепя пълното членство на България в Шенген, което означава отваряне на
Коментари Харесай

Министър Василев: Гърция подкрепя пълно членство на България в Шенген и еврозоната

Гърция поддържа цялостното участие на България в Шенген, което означава отваряне на сухопътните граници, както и присъединяване в еврозоната, което се чака да стане на 1 януари 2025 г, заяви министърът на финансите Асен Василев в изказване след проведената двустранна среща с държавния министър на Гърция Ставрос Папаставру в постройката на Министерството на финансите в София.

Василев дефинира срещата с държавния министър на Гърция като изключително продуктивна. Той посочи, че главните точки по време на диалога са били за свързаността и транспортните коридори сред двете страни.

Държавният министър на Гърция Ставрос Папаставру определи днешната среща като продължение на тази, която е била извършена сред българския министър председател Денков и гръцкия министър-председател Мицотакис, която подчертава върху задълбочаването на двустранните връзки сред двете страни.

" Гърция и България не единствено се радват на доста добри междусъседски връзки, но те са и като стълбове на сигурността в района ", съобщи Папаставру. Освен това се предизвиква двустранното съдействие в региона на енергетиката – най-много на коридора Юг-Север. По думите на гръцкия държавен министър по този метод се отварят нови коридори за взаимна съгласуваност, това усъвършенства и инфраструктурата в Европа. Ставрос Папаставру изрази и религия в капацитета на отношениятя между България и Гърция.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР